Wat is (de) Wet Poortwachter?

CMS is een re-integratiebedrijf dat aan de hand van diverse trajecten mensen helpt om werk te krijgen na een periode van arbeidsongeschiktheid. Gedurende dit proces zijn er diverse wetten die vorm geven aan de mogelijkheden en derhalve bepalend zijn in de zoektocht naar passend werk. Een daarvan is de Wet Poortwachter, wat een wet is die een aantal verplichtingen met zich meebrengt. Niet alleen is er sprake van verplichtingen voor werknemer, maar ook voor werkgever. Het streven is namelijk om passend werk te vinden bij de huidige werkgever. Graag informeren wij werknemers en werkgevers over zijn/haar verplichtingen en hoe een professionele coach van CMS van betekenis kan zijn.

Wat houdt de Wet Poortwachter in?

In geval van arbeidsongeschiktheid maakt de Wet Poortwachter onder andere deel uit van het re-integratie 1e spoor. Vanwege wetgeving hebben werkgevers de plicht om medewerkers te helpen aan het vinden van passend werk binnen het bedrijf. Het proces wat hierbij komt kijken bestaat uit een stappenplan dat opgesteld is door het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen). Wat het doel is van de Wet Poortwachter, is om snel en effectief in te grijpen en daarmee verzuim korter te maken. Tot de verplichtingen van werkgevers behoren uitbetaling van loon gedurende de ziekte van zijn medewerkers. Als werkgever heeft u er dan ook baat bij om uw werknemers op een passende wijze aan het werk te krijgen na bijvoorbeeld een burn out of ziekte.

Wat is de rol van CMS bij het re-integratietraject m.b.t. de Wet Poortwachter?

Echter is er ook hulp nodig van een re-integratiecoach. Deze ondersteunt u gedurende het proces door zowel op persoonlijk als professioneel gebied hulp te bieden. Wanneer u in aanmerking komt voor een re-integratietraject, kunt u zelf een re-integratiebedrijf kiezen waarmee het UWV een overeenkomst heeft gesloten. CMS heeft een overeenkomst gesloten met het UWV en daarom uit te kiezen als re-integratiebedrijf. Wij bieden persoonlijke begeleiding door middel van een breed aantal re-integratiediensten zoals zelfstandig wonen, gezondheidszorg, geldzaken en onderwijs. Door deze wijze van werken aan te houden verhelpen wij problemen zodat u écht weer klaargestoomd bent om aan het werk te gaan. Wij adviseren u om een aangesloten re-integratiebedrijf te kiezen omdat het UWV de kosten dan voor haar rekening neemt. De Wet Poortwachter verlaagt de drempel tot het vinden van passend werk en CMS helpt u deze kans met beide handen aan te nemen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Samen met een arbeidsdeskundige van UWV of met een adviseur werk kunt u voor een re-integratie bedrijf kiezen. Heeft u interesse in de dienstverlening van CMS? Graag vragen wij u dan om contact met ons op te nemen. Dit kan eenvoudig door middel van het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!

Wij staan voor

  • Werk vinden en behouden
  • Brede dienstverlening die obstakels wegneemt
  • Actieve dialoog met klant en opdrachtgevers
  • Wilt u meer weten over onze brede dienstverlening?

    Neem contact met ons op